lördag 15 december 2012

Fy skäms.

Var på mäkken idag och medans vi satt och åt kom en alkoholist in. Han beställde en kaffe och gick sen o satte sig lungt vid ett eget bord. Efter en stund kom 2 poliser in och gick rakt till bordet var han satt o sa att han antingen tar kaffe med o följer dem ut eller dricker snabbt upp kaffet och kommer. Hela mäkken me mycke barn i blev knäpptyst. Mannen ville dricka sitt kaffe som han precis hade beställt i lugn och ro. Vilket han inte fick. Dom ryckte upp honom lämnade kaffet där, och när dom gick sa jag till ena polisen att mannens handskar låg på en plats nära dörren att dom kunde ta dom med. Ett snäsande "Ja!?" fick ja till svars och hans handskar lämnade också dit. Skäms man int som vuxen? Barn satt ju o titta på.

Att ha en blåklädd polisuniform berättigar väll inte en till ett sånt beteende? Att vara sådana översittare. Att visa barnen hur man trycker ner andra människor med exakt samma människovärde som en själv bara för att en person hamnat snett. Jag menar varför kan man inte som polis när man har makten och alla ögon på sig kunna sitta ner bredvid mannen och säga nu har du gjort si och så vilket inte är bra, titta mannen i ögonen och låta honom dricka upp kaffet i lugn och ro och säga att sen går vi ut till bilen, med ett leende.

Vad är det som är så sjuttons svårt med att behandla en människa väl? Vänliga ord och meningar kan hjälpa andra från att hamna i den situationen mannen var i.

Kan ju också hålla med om nått som mannen sa:
"tänk nu!, om ni ens kan tänk na."

Anväd nu de klokt de ni fick att tänka med, de sku göra världen ti en så myki bättre plats för alla att va på.

1 kommentar:

  1. Va dum poliser! Att de nu inte kan bete sig fram för barn ens! Man skäms ju för att vara vuxen!

    SvaraRadera

Med överseende att du anger ditt namn eller din webbadress när du kommenterar. Tack! ♥