torsdag 18 april 2013

Nattsömn och sånt

Har varit o handlat ikväll, Leo fick nya ute-leksaker och en bok. Sen somnade han i bilen på väg hem?! Vi har haft problem nu en längre tid att få honom att somna vid 20-21, (en tid somnade han så bra vid 20 tiden om kvällarna!) istället har han busat på till 22-23 tiden på kvällarna så man har själv varit lagom slut när man äntligen själv fått krypa i kojs. Vi har funderat hit och dit på hur vi ska få honom att somna tidigare, dessutom sover han bara ca. en timme om dagarna o vi vaknar oftast redan 8 om morgnarna.

Och nu plötsligt somnade han före halv 8?! Jag och Janne blev helt chockade när vi konstaterade att han tagit natten. Eller det återstår ju att se, snart hör vi väl små små fötter traska mot soffan var vi myst ner oss för att äntligen få lite kvällstid för oss själva o varandra. Hoppas iaf att han sover hela natten nu, så skall vi försöka på nytt imorgon att ställa honom i ordning för natten redan efter 19.. Kanske det är det han behöver, att få somna redan före 20?

Man blir aldrig riktigt klok på små barn :D När man äntligen fått in en rutin så ändras den!

3 kommentarer:

 1. Hej. Jag tror nog det funkar att han får somna före 20. Både Theo och Eliah lägger vi i säng strax efter kl.19 och då somnar dom bäst. Om klockan blir över 20 och dom ännu inte är i säng tar det längre tid innan dom somnar. Det har funkat för oss nu sen Theo var 9 månader, och nu är han 20 mnd.. så prova det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska testa och se, får hoppas de hjälper! Jobbigt när dom sover så lite då man själv sku vila få vila mer/komma i säng tidigare, men nog skall vi väl få nån ordning på det! :)

   Radera
  2. Ja. Lycka till och jag hoppas det ordnar sig. Jav vet att det är tungt med sömbrist, speciellt när man är gravid :)

   Radera

Med överseende att du anger ditt namn eller din webbadress när du kommenterar. Tack! ♥