onsdag 12 februari 2014

SRIRACHA Tiger Zoo

En dag på resan bokade vi taxi och åkte in till Pattaya som ligger ca 100km från Mae Phim. Där besökte vi ett Tiger Zoo och sedan avrundade vi dagen med shopping i Pattaya. En het dag var det så barnen var inte överförtjust av besöket och det prickade precis in på Leos sovtur, men lite tigrar o andra djur hann vi nog allt se ändå.

Vid ingången till parken

Inte som i Finland då man hamnar betala om barnen är en dag över åldersgränsen. Här var åldersgränsen för fritt inträde 2 år men Leo åkte ändå in gratis! :)

Första tiger showen jag varit på och probably den sista. Tigrarna såg mer eller mindre drogade ut då dom uppträdde medans man själv satt och förundrades över hur grymma människor kan va. Allt för pengar. Ingen rolig eller tillfredsställande show på något vis alls fastän tigrarna var enormt skickliga o bjöd på en duktig show.

I burar efter burar efter burar satt små söta tigerungar inlåsta så man fick flaskmata dem till en viss summa.

Elefantshowen var ändå bäst. För dessa elefanter såg faktiskt ut att ha lite roligt när dom uppträdde o bjöd på en riktigt bra show! Fast det ändå är långt ifrån frihet för dem.

Mata dem med bananer fick man också. 

Grymt snygg morsa, men ända bilden av mig därifrån, tyvärr. Nån minut efter var jag dum nog o ge glassen till Leo. Klibbigt värre för morsan!

Ser inte krokkisarna ut att må bra va!? Dessa fick man mata (om man betalade) från en bro med metspö fäst med en mindre smarrig köttbit på. Gissa hur många av krokodilerna som ville ha nån mat? Typ ingen.

Krokodilshow hade dom också, men den "missade" vi tyvärr.

Utanför zoo'et. Barnen fick varsin mjukis tiger som minne därifrån. Kan jag ångra lite i efterhand eftersom att inga av djuren såg ut att må riktigt bra ut på stället, inget man vill stöda. Faaar away, från något Zoo här i norden! Allt var no riggat för pengar, pengar, pengar. Men klart det var en upplevelse i sig ändå, men inget vi åker tillbaka till! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Med överseende att du anger ditt namn eller din webbadress när du kommenterar. Tack! ♥