tisdag 16 december 2014

Lite sommargott i mörkret

I Söndags bakade jag en riktigt god kaka. Receptet tog jag härifrån
Hallonpannacottacake. Jeps, lika gott som det låter! :)

Receptet

Ingridienser:
15 st digestivekex
75 gram smör
 3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 gram hallon
200 gram philadelphiaost
Vitchoklad enligt smak

Gör såhär:
1. Kör kex och smör i matberedare. 
    Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. 
    Låt stå i kylen medan fyllningen görs.
2. Mjuka upp gelatinbladen i en skål med kallt vatten
3. Häll grädde och socker i en kastrull 
    och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. 
    Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.
5. Mixa hallonen till en puré och hacka vitchokladen fint.
    Rör ner philadelfiaosten, purén och vitchokladen i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar innan den serveras. 
7. Riv vitchoklad över och serevra med hallon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Med överseende att du anger ditt namn eller din webbadress när du kommenterar. Tack! ♥