tisdag 23 december 2014

Lyckligt lottade

Att ha bästa far- o morföräldrar, det ni. I Måndags vek vi snabbt in till barnens mommo o moffa efter att vi fört ut de sista julkorten. När det var dags att åka hem igen åkte vi iväg med ett barn mindre än när vi kom. Moffa påbörjade sina två veckors ledighet på Måndag, och med gossen Leo som nattsällskap. Igår var dom snabbt hit en sväng på lunch och kaffe, hämtade mera kläder och gossens skidor. De har busat utomhus, varit på julgröt till stan, på lite julshopping och säkert gjort en massa annat skoj. När det var dags att hämta hem gossen igår så var dom precis påväg till stan och gossen hade ingen tid att komma hem. Nej, en till natt tyckte moffa också att det fick bli. 

Så här har jag nu två morgnar i rad vaknat upp med bara dottern i sällskap, fått testa på hur det är att va enbarnsförälder, och som hemmammamma har jag snabbt kunnat konstatera att det skulle bli hemskt tråkigt i längden. ;) Men oj så vi ändå har njutit, laddat batterina, busat med gumman, fixat lite till inför julen och bara varit. Så skönt! Hela Decembermånad har jag haft en ful flunssa i kroppen som inte velat ge sig, varit mer allergisk och mer trött av det låga blodtrycket. Så ni kan tro sånahär dagar blir uppskattade, när man hinner välja vad man skall göra till näst istället för att behöva prioritera bort sånt man inte hinner med. 

Idag väntar vi iallafall hem gossen, det är ju dagen före dagen. Vi skall julbasta ikväll, fixa till med lite gott snax, spela familjespel o bara mysa runt i pyjama hela kvällen lång med ny energi. Härligt. 

Hmm, det är väl huvudsaken att vi otm. hade julstädat? Vår aktiva lilla dam. Skall genast joina henne i hennes buslekar. Just nu står hon och slänger alla bestick ur kökslådan.

Och jag då, spillde mitt morgonkaffe ut över vardagsrumsgolvet, rinnandes ner för den vita lädersoffan för att sen också hamna på vår vita lurvmatta. Och ja förresten, här kör vi på byxorna svängd bak/fram, mycket bekvämare så! ;) Mysiga juletid! 

4 kommentarer:

 1. Lågt blodtryck = du är gravid?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har varit en lågtryckare hela livet, men på höstarna tycks det alltid bli lite extra lågt. Om jag inte är helt ute och cyklar så brukar blodtrycket höjas när man är gravid? Pågrund av den ökade blodvolymen i kroppen. :)

   Radera
 2. Mitt blodtryck blev lågt under mina graviditeter!

  SvaraRadera
 3. Alltså att man måst kommenter sådär .. int e man gravid bara för att man har lågt blodtryck el mår dålit eller nå men tydligen får int man göra de för då e man gravid .. hon säger säkert till om hon är gravid om hon vill ..

  SvaraRadera

Med överseende att du anger ditt namn eller din webbadress när du kommenterar. Tack! ♥