onsdag 10 december 2014

Vår vardag i stora drag.

Du har en så härlig blogg! :) Är också hemmamamma - kan du berätta lite om hur en typisk vanlig dag hos er kan se ut, och sover barnen dagsvila ännu och isåfall hur länge?

Hej på dig och tack för din kommentar! Jag hade tänkt smida ihop ett timme för timme inlägg här, men tiden vill inte riktigt räcka till. :)

Som hemmamamma är ju ingen dag lik den andra, men våra dagar i stora drag ser ut såhär:

8-9.30 startar vi upp med morgonmys och frukost, morgontvätt & blöjbyte. Efteråt brukar jag sätta barnen och aktivera sig själv lite i lekrummet medans jag plockar och torkar undan i köket, ibland hjälper också gossen till med det. Är det tvätt/diskmaskiner som skall igång så görs också det denhär tiden. 

Mellan 9.30-11 hittar vi på nått tillsammans. Allt från ute- eller inneaktiviteter till kompisbesök. Väldigt beroende på väder. Idag orkade vi oss tyvärr inte ut på förmiddagen så vi ritade, övade på att stava namn, körde tågbana osv, osv. 

11-12 äter vi lunch, oftast hjälper barnen till med att fixa i ordning med lunchen och att duka på bordet och att sen plocka bort.

13 brukar vi bara slappa och leka lite. Om vi inte varit ut på förmidddagen så far vi ibland ut denna tid istället då.

Vid 14 så är det damens tupplur, inte alltid som det lyckas dock, men lyckas hon somna så sover hon ca. en timme och då brukar jag och gossen bara varva ner, se barnprogram och ta oss lite datortid och tumistid. Idag blev det att vi kalasade till det och dukade fram mellanmål tills mannen kom hem, bakade lite bullar och fixade till. När mannen kom hem fikade vi och spelade barnspel sålänge lilldamen sussade. Gossen tupplurar inte alls längre dagtid.

14.30 slutar mannen och är oftast hemma strax innan 15. Då blir det egentligen bara att vi umgås lite hela lilla familjen innan vi börjar med middagen som oftast sker mellan 15.30-16.30 tiden. 

Mellan 17-19 blir det utomhusaktivitet eller nått inomhus, väldigt beroende på väder. Skall det handlas nått så sker också det mellan dessa tider, är det mommo/fammo besök så brukar vi också åka iväg på det denhär tiden. Ibland har det hänt sig att jag också bara klär på gossen och åker till parken och så får far o dotter busa hemma sålänge!

Vid 19 tiden är det kvällsmål, tandborstning och toalettbesök. 20 tiden är det läggdags o tystnad som gäller. Strax före 21 sover båda barnen i vanliga fall och då brukar vi bara ta oss lite efterlängtad tumistid jag o mannen, innan det blir läggdags för oss också.

Så jaa, typ såhär i stora drag ser vår vardag ut! ;)

Och på detta så bjuder jag på en riktigt vanlig, otillgjord vardagsbild ni inte kanske sett här på bloggen förut? Jag börjar alltmer tro att vi fick de busigaste ungarna otm. i svenskfinland! Så en massa hyss och bus inkluderar också vår vardag! Emil och Ida kunde va den rätta definitionen på dem. ;)
Hur ser era vardagar ut, ni som är hemmamammor!? :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Med överseende att du anger ditt namn eller din webbadress när du kommenterar. Tack! ♥