onsdag 14 januari 2015

En annan del av barnrummet

Även i barnrummet gäller det att tänka smart med hur man inreder. Rummet är både Mirandas och Leos sovrum, samt deras lekrum. Så för att uppfylla de tre funktionerna utan att bli för trångt och rörigt så har vi byggt på höjden. De delar säng, men en högsäng, Leo upptill och Miranda nertill. Är det nån som missat den så hittar ni den HÄR. Vi köpte en gammal Ikea kura säng som jag byggde in och målade, för att passa båda barnen. Sängen fyller också en ytterligare funktion än sovplats, den fungerar nämnligen även utmärkt som koja! :)

På väggen mittemot sängen hittar man dethär:Vi har valt att även bygga uppefter väggen här för att maximera lekutrymmet mitt på golvet. En hel del olika hyllkombinationer från Ikea som var och en uppfyller sin egen funktion. I Lådorna göms en massa leksaker, i lådorna högst upp är det papper och pennor, modelera och kulor, såna saker som man bara får använda då nån vuxen är med. Till barnrummet har vi valt en massa färger, men inom samma färgskala, som skapar lugn och harmoni på samma gång som de även är lekfulla. Rummet pryds även av elefant- och uggletavlor och en färgrann vimpel.

4 kommentarer:

 1. jätte fint rum dom har! mysigt med spegeln ovanför bordet :) varifrån är tavlorna? super söta, sådär lagom barnsliga för ett barnrum :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, spegeln förstorar ju lite känslan av rummet också + att den tycks va väldigt rolig att stå och grimasera i. :D Tavlorna har vi bara printat ut! :)

   Radera
 2. Jättefint! Fiffigt med arbetsbänken, varifrån har ni skaffat den? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Arbetsbänken är så enkel som två såna här hyllkombinationer från Ikea, med en skiva över sig! :) http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/10198411/#/20211501

   Radera

Med överseende att du anger ditt namn eller din webbadress när du kommenterar. Tack! ♥