fredag 6 februari 2015

The Island

Här kommer lite random bilder från Fuerteventura som vi tagit Måndag och Tisdag. Besökte olika stränder, gick på liten marknad, fikade på café och lärde oss känna lite av området.

Strandhäng på El Cotillo beach. Ingen sol denna dag, men enorma vågor! Fuereteventura är ju känd för sina vindar och är ett paradis för surfare! Vart man än vänder nosen ser man surfare, en surfbutik eller stora vågor. ;)


Ökensand blandad med lavastenar. En del säger att det blåser upp sand då det blåser här, men på nått konstigt vis hålls sanden faktiskt på marken och yr inte runt i luften! Där ute i vågorna finns ca. fem surfare som håller på simmar ut för att sen ta sig upp på vågorna.

Fikadags i El Cotillo. Halvtimmes bilfärd från Corralejo. Värt ett besök. Där fanns också en fin inbyggd hamn med gamla fiskebåtar i.


En liten hamn i Puerto de Rosario.

Baku Market i Corralejo. Fakesaker, smycken, bälten o annat krimskrams sålde de här.Sanden här är så mjuk och finkornig och ljus! Helt underbar. Perfekta kombinationen till det turkosa havet. Denna strand ligger på Parque Natural i Corralejo. Ca. 10min bilfärd från vår stuga. Stranden har en sträckvidd på många många många km.

2 kommentarer:

  1. Int för att ja stör mig så myki men har du månne nått skräp på kameralinsen? ;) Ser riktigt fint ut, borde no ta en sväng dig i livet :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hrm, altså jaa.. Min systemkamera passerar snart sju års gränsen (tar fram skämskudden;), och dedär prickarna i högra hörnet är tyvärr nå permanent inneboende skräp/repa som inte ger med sig ens av frenetiskt gnuggande. :D Prio ett måste va en ny kamera på inköpslistan just nu, så tills dess får ni bara snällt blunda för dedär fula fläckarna! :P

      Radera

Med överseende att du anger ditt namn eller din webbadress när du kommenterar. Tack! ♥