fredag 20 mars 2015

Halloncheesecake

Recept på en lagom syrlig hallonpaj till e.m. fikat.

Du behöver:

200gr Hallon
100gr Mascarpone
2-3dl Grädde
2-3msk Socker
1tsk Vaniljsocker
3 Gelatinblad

12 Digestive kex
(1/2dl Hackad mandel)
75gr Smör

Mixa/hacka kexen fint, rör ner hackad mandel och rumstempererat smör. Tryck ut i en 20cm rund forma, ställ svalt sålänge du gör fyllningen.

Ställ gelatinbladen i kallt vattenbad, koka upp hallonen med sockret och mixa slät. Krama ur och rör ner gelatinbladen o hallonen, ställ o svalna.

Vispa grädden lagom tjock, rör ner mascarpone och vaniljsocker. När hallonblandningen svalnat så rör du snabbt ner den med elvisp i gräddblandningen. Häll sen ut i springformen och låt stå svalt i några timmar!

Dekorera med riven choklad eller hallon. För extra lyxig kaka så hacka vitchoklad med i innehållet!


Vill du ha en sockerfri variant, gör bottnet på tex havregryn, hackad mandel och.smör. Söta hallonen med te.x. honung.

(Tips om du vill servera kakan på fat: Före du trycker ut bottnet sätter du ett bakplåtspapper ovanför springformsbottnet, ta kanten till springformen, tryck ner och kläm fast, tryck sen ut kakbottnet i forman. När du lossar på springformskanten så kommer kakan ligga löst på bakplåtspappret och går lätt att flytta över till te.x ett fat på fot.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Med överseende att du anger ditt namn eller din webbadress när du kommenterar. Tack! ♥