torsdag 5 mars 2015

Hus och Hem


Sara: Hur stort bor ni? Blir de trångt med ett tredje barn? Har ni nå husplaner? Fin blogg.

Tack så mycket! Just nu bor vi på 82 kvadratmeter som innefattar två sovrum, kök, vardagsrum, tambur, bastu, badrum och en liten skrubb. 

Under tredje barnets första år kommer jag inte tycka att vi bor för trångt, babysäng kommer stå i vårt sovrum (såsom Leos och Mirandas också gjorde) till en början, en vagn som tar utrymme har vi redan och babyns kläder flyttar in i en byrå vi hade från förut. Så nått extra utrymme kommer inte gå åt förutom själva babyn då. :) Men vartefter babyn växer så kommer vi så småningom behöva ett till barnrum. Just nu delar Miranda, Leo och leksakerna rum, och då babyn behöver flytta ur vårt rum så kommer det på ett eller flera plan kännas som att det börjar bli för litet. Det tredje barnet kommer ju också samla på sig mera, större kläder, saker och prylar som också tar utrymme, så nån lång tid känner jag inte att vi kommer ha på oss kvar i denna lägenhet sen babyn växer upp, tyvärr.

Om vi har nå husplaner då? Jamen visst! Min dröm skulle va ett eget sovrum till vardera barn plus ett skillt lekrum. Ett stort hjälpkök med mycke förvaring och ett lite större badrum som innefattar två duschar, bastu och ett badkar. På övrevåningen skulle vi ha vårt sovrum som gränsade till en walkincloset och ett litet badrum. Jag hade gärna också haft öppet uppifrån så man såg  ner över köket och vardagsrummet. Det är mina drömmar det. ;) Sen vad det blir får vi se. Just nu håller vi regelbunden koll på vilka hus som kommer ut till försäljning, medan små planer om att ev. också börja bygga eget finns i bakhuvudet. Hittar vi något lämpligt inom snar framtid kommer vi inte tveka att lägga vår lägenhet till försäljning, men till lika tar vi ingen stress, utan kan också tänka oss att flytta ut först till hösten -16. Men vi får se. Vi är ganska flexibla och impulsiva så vi får heltenkelt se vad som händer! Sen då det blir dags kommer största utmaningen dock va att lämna dethär stället, eftersom att vi trivs så otroligt bra här var vi bor just nu..

Sen försöker jag också fokuserar på vad man faktiskt har och inte på vad man kunde ha, fastän det ibland är svårt! :)

Tack så mycket för frågorna!

2 kommentarer:

  1. var sku ni vila bo? LArsmo? Lepplax? eller nån annanstans?

    SvaraRadera
    Svar
    1. I förstahand kikar vi nog runt här i trakten var vi bor nu och i jakobstadstrakten. Sen får vi se va vi fastnar för.

      Radera

Med överseende att du anger ditt namn eller din webbadress när du kommenterar. Tack! ♥