torsdag 23 april 2015

Torsdag

Ute blåser det, regnar och slaskar. Båda barnen har också blivit förskylda. Vi hade gärna haft solsken och snorfria näsor så att vi kunde testgunga nya gungorna vi hämtade hem igår! Men vi kör en lugn och mysig inomhusdag istället, myser ner oss i soffan med böcker, spel, pärlor och lite barnprogram, och så hoppas vi att vi är friska till helgen så barnen får testköra gungorn och jag får fortsätta i trädgården! :)

Måla eller inte måla stommen? Funderade också att ev. byta ut banden till naturfärgade och sätta nya gungbräden i trä. Och kanske bygger vi ut en liten koja från sidan också, nångång..


Imorse var det väckning klockan sex av en som stod i dörröppningen och ropade maaama, maama. Så sen dess har vi varit vakna alla tre. Så gissar vi är lagom trötta ikväll när mannen kommer hem från huvudstaden, om vi hålls vakn till dess vill säga. ;)

Leo sov också nu första natten igen på länge i sin egen säng, hela natten, ända tills lillasyster tyckte det var morgon. Oftast sover han i vårt sovrum på golvet då han kännt sig otrygg att sova i barnrummet. Glatt berömde han sig själv imorse och tyckte han var duktig som sov hela natten i egen säng. Dessutom somnade han där igår också utan större trubbel, båda låg tysta som möss efter att jag sa godnatt. Så nu hoppas vi det svänger! Skulle va skönt att få ordentlig sömn de sista veckorna innan förlossningen sätter igång och få ha rummet tomt från barn en tid innan nästa flyttar in, hehe. Men vi får se. Känner han sig otrygg och det blir jobbigt vid nattningen så är det klart att han får sova i vårt rum, fastän vi alla fyra sover där då. Tryggheten kommer ändå i förstahand.

Hur sover era barn? Från vilken ålder har de börjat sova i egen säng/rum? Nyfiken också på att höra hur ni nattar era barn! :)

6 kommentarer:

 1. Dottern har sovit i sitt eget rum sedan hon var 5 månader.
  Vi har vaggat sängen med hjälp av "lull tassarna". Men nu har vi börjat säga godnatt,bäddat om henne och gått ut ur rummet..ibland hamnar vi att gå in flere gånger..ibland somnar hon efter att hon lekt lite me sina nallisar,nån kväll hamnar vi ännu att vagga sängen lite..men målet är att så småningom helt sluta vagga. Snart kanske man istället börjar läsa en godnattsaga eller nånting sånt..hon e bara 6 månader ännu och vi har haft otroligt bra nattningar och nätter,så vi hoppas de fortsätter så :) för tillfället gör vi såhär och de funkar :)

  SvaraRadera
 2. Elliot har sovit oroligt hela livet, och har alltid kommit till vår säng på nätterna. Det går att räkna på fingrarna hur många hela nätter han har sovit i sitt 3 1/2 åriga liv. Men så plötsligt vände det för några veckor sedan, och han sover nu (oftast) hela nätter i egen säng.
  Matheo flyttade ihop med Elliot redan vid 8 månader, och sov då hela nätter. I perioder har han sovit dåligt han också, men oftast har han sovit bra och vi har varit nöjda att åtminstone ett av barnen har bra sömnrutiner. Men så lärde han sig att klättra ur spjälsängen, och då började han komma till oss varje natt. Samtidigt började båda två vakna runt 7:00 istället för ca 9:30 som innan, och ibland sover bara en av dem med oss, ibland båda och ibland ingen.
  Och så är de ganska hopplösa vid nattning också. Matheo har förr alltid velat somna själv, men nu måste man sitta där med honom länge och bara vara tyst. Elliot har alltid krävt att man sitter där med honom. Nattningen går på 1/2 till 2 timmar. Väntar på bättre tider ;)

  SvaraRadera
 3. Har ni gjort gungorna själv eller har ni köpt (isåfall varifrån, kostade hur mycket?)? Är på jakt efter typ en likadan gunga:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köpte den från Rautia i j'stad (Biskops). 159€ kostade den. :)

   Radera
 4. Vi har båda barnen i vårt sovrum ännu så när vi nattar lägger vi dem i deras egna sängar med varsin flaska.. när flaskorna är uppdruckna, ber vi Gud som haver och sen tar det ca. 15 min. tills båda sover om en av oss ligger i stora sängen så de vet att vi finns där. Oftast sover de hela nätter i egna sängar men efter en månad när storasyster blir 3 år har vi tänkt flytta dem båda i ett annat rum så får se hur det blir då. :)

  SvaraRadera
 5. Hubbe flyttade till eget rum när han var 8 mån och vid 10mån slutade jag nattamma så efter det har han sovit hela nätter i egen säng. Jag har alltid varit noga med nattritualer, ändå från första veckorna och han har inte haft problem att somna själv någonsin. Så skönt!

  Och jag skulle absolut måla gungstommen och byta snörena! Fin är den ju redan i sig själv, men jag tror det skulle göra det lilla extra.

  SvaraRadera

Med överseende att du anger ditt namn eller din webbadress när du kommenterar. Tack! ♥