torsdag 21 maj 2015

En fråga om hjärtljud

Kommentar på detta inlägg.

Har du haft höga hjärtljud från tidigt i graviditeten med flicka och låg med pojke? Sådär före vecka 20 tänkte ja på.. eller är det bara "prat" om att flickor har högre än pojkar i tidig graviditetsvecka :)

Spännande fråga! Jag har faktikst hört tärtom, att killar har högre och tjejer lägre hjärtljud, och så har det också varit i mitt fall. Hjärtljuden har i princip följt det samma under hela graviditeten, från första kontroll till sista.

Leos hjärtljud kunde gå upp ända till 160, medan Mirandas oftast låg kring 140. Bebins hjärtljud ligger också oftast runt 135-140 och enligt ulltraljud så är det ju en tjej vi väntar. Så kanske kan det stämma?

Vad tror ni om detta? Tror ni det ligger en sanning bakom det eller är det bara hur det råkar sig? Vilka hjärtljud har era babysar haft och har ni då väntat kille eller tjej?! :)


10 kommentarer:

 1. Intressant! :) haft högt hjärtljud,ca 180 i början och 140 i slutet de va en flicka!

  SvaraRadera
 2. Med flickan var det runt 135-140 oftast och med pojken 150.

  SvaraRadera
 3. Har varit 130-140 med sonen och samma med dehär pojkarna :)

  SvaraRadera
 4. Verkligen intressant detta! Har hört tvärtom, tjejer har högre hjärtljud än pojkar. Här hade sonen runt 130-140, tjejen i magen har nu haft 145-160. Sen har jag förstått att det är först efter v. 20 man kan börja höra på hjärtljuden vilken sort det är, innan är hjärtat för omoget. Tänk så olika det kan va, och hur "teorin" stämmer beroende på vad man har hört (om det är pojke eller flicka som har högre).

  SvaraRadera
 5. Hade höga hjärtljud med dottern och låga med sonen. Ja, till och med så låga att jag fick nästan varje gång efter rdg-besöket åka iväg till sjukhuset för en CTG-kurva. Det tyckte jag var obehagligt och jag var mycket orolig. Men det visade sig alltid vara ok på kurvan och en frisk lillebror föddes med starkt hjärta trots sina låga hjärtljud. Jag har också hört att man skulle ha högt med flickor och lågt med pojkar, men det är så olika vem man pratar med. Kan faktiskt inte säga om det är en myt eller om det stämmer, eftersom det verkar variera hos så många :).

  SvaraRadera
 6. Jag väntar en pojke och hjätljuden har varit mellan 140 och 155. Min barnmorska sa redan första gången vi lyssnade på hjärtljuden att pojkar brukar ha lägre så hon tror att det är en pojke.

  SvaraRadera
 7. Men vad olika det är, kanske det trots allt bara är en myt då? :D Känns iaf häftigt att leo hade märkbart högre än både miranda och babyn i magen, och att både babyn (som troligtvis är en flicka) och miranda legat på någorlunda samma nivå. :) Iaf tycks det ju finnas en märkbar skillnad mellan syskons hjärtljud beroende på om de är kille eller tjej. Eller nån där ute som väntat både kille o tjej som har antecknat att bebisarna skulle ha haft lika höga hjärtljud?

  SvaraRadera
 8. Det är en myt, men man har ju 50 % chans att få rätt ;)

  SvaraRadera
 9. Här väntar vi på slutrakan en flicka och hjärtljuden har från början varit 120-140, alltså ganska låga! Rdgtanten gissade baserat på hjärtljuden på en pojke före 20 veckors ultraljudet hade gjorts, men sedan dess har det gjorts 3 ultraljud, och på alla var det en hon ;)

  SvaraRadera
 10. Vi rådgivningen tyckt hon de lät som "typiskt pojkhjärtljud" då de va ganska låg. Ut kom en tjej :)

  SvaraRadera

Med överseende att du anger ditt namn eller din webbadress när du kommenterar. Tack! ♥