måndag 11 maj 2015

Mum&baby kurskväll

I Torsdags var jag bjuden på en mum&baby kväll som Cosmetique ordnat. Sabina Forsbacka höll i trådarna och hade styrt upp med alla de ingridienser som innefattar en lyckad kväll.

Man märkte fort att Sabina är väldigt kunnig o påläst inom hudvård och att hon har ett speciellt intresse för ekologisk hudvård, vilket gjorde att kvällen kändes väldigt avspänd och äkta.

Under kvällen lyftes det fram många bra saker, bland annat varför man borde satsa på ekologiskt, vad för och nackdelarna är, vad de olika ingridienserna i olika produkter är och gör mot kroppen osv.Omöjligt är det ju att återge kvällen i ett litet inlägg men bara en intressant grej under kvällen var te.x. när hon jämförde två olika babyhudvårdsprodukter, en ekologisk och en plockad ur babyhyllan ur butiken. Det är minst sagt sorgligt och häpnadsväckande vad en del BABYprodukter kan innehålla.

Dessutom att man hur lätt som helst kan köpa på sig en "ekologisk" produkt som sen kan visa sig va vilken smörja som helst. Visste ni te.x. att ett icke-certifierat företag får lagligt marknadsföra en hudvårdsprodukt som ekologisk om innehållet i produkten är minst 3%?Denna kväll var faktiskt riktigt bra, ögonöppnande och lite svart på vitt hur det faktiskt är.
I dagsläget är jag sjäv väldigt medveten om hur olika produkter påverkar våra kroppar negativt, och att smörja barnen med något annat än kokosolja eller 100% ekologiska salvor är helt uteslutet i min värld. Som mamma och konsument så önskar jag verkligen att alla mamas och blivande mamas där ute också skulle ta sig tid att skaffa sig denna medvetenhet, öppna ögonen och samla på sig lite kunskap och information om hudvård, bara för ens eget och ens barns bästa. 

Denna kurskväll kommer hållas nu igen Torsdagen den 21 Maj i Campus Allegro från 18.00 - 19.30 och är helt kostnadsfri. Och självklart rekommenderar jag er att gå! Förutom en mängd bra info så finns det även dricka och tilltugg under kvällen och jätte bra certifierade ekologiska produkter att köpa med sig hem till rabatterade priser.

Det finns dock begränsat antal platser, så för att försäkra dig om att få en plats tycker jag du skall anmäla dig så fort som möjligt till: sabina.forsbacka@cosmetique.fi om du är intresserad av att lära dig lite mera. :) 
Inlägget är i samarbete med Cosmetique som hade bjudit in några bloggar till kvällen. Med oss hem fick vi också en underbar goodiebag (med ekologiska produkter) som ni skall få ta del utav i ett annat inlägg! Varje produkt behöver liksom en liten rad för sig själv. ;)

2 kommentarer:

  1. Anmälde mig och en vän till detta idag. Ser så framemot det!

    SvaraRadera

Med överseende att du anger ditt namn eller din webbadress när du kommenterar. Tack! ♥