torsdag 2 juli 2015

Semester

I Tisdags fick vi äntligen testa på lite riktig semester. Efter att mannen och dottern öppnat presenter och vi fikat lite packade vi smått ihop för att åka iväg en natt med husbil. Det blev en natt på Ähtäri top camping och en dag på Ähtäri djurpark.

Husbilandet gick riktigt bra, barnen var nöjda och babyn sov hela vägen dit. På kvällen grillade vi på campingen samt utforskade området lite. Följande dag startade vi upp med husbilsfrukost till ett perfekt sommarväder! Det blev ett varv på djurpaken med två pauser för glass och lunch i solen. Babyn fick inviga bärsjalen och jag tror den fick alla tummar upp, för genom hela besöket sov hon! Till Miranda hade vi sittvagnen och Leo gick duktigt igenom hela parken med bara några få pauser på pappas axlar.

Tillbaka vid campingen blev det mellanmål för alla fem. Sen somnade babyn och storasyster. Jag och Leo spelade memory på en filt ute i solen och sen gick han med pappa till stranden. Jag själv passade på att vila i solstolen tills de kom tillbaka och vi började packa ihop.

På vägen hem körde vi via Evijärvi till Jannes morföräldrars sommarställe, barnen hann knappt ur husbilen före de nakna sprang ner till vattnet och badade. Sen blev det grillkorv och fika, lite bebismys och snack med de som också var vid villan. Härligt. Väl hemma igen var klockan dags för natt, så de små liven bäddades ner efter en riktigt bra minisemester!

Kameran glömdes naturligtvis hemma och min mobil blev typiskt nog urladdad.

Parentes. Jag förundras över människor som tror livet är över när man får barn, att man inte kan göra nånting. Bullshit, man kan göra precis allt man bara vill, bara man tillåter sig själv att inse det. För oss har det aldrig varit nått hinder att resa med barn och jag hoppas det inte kommer att bli. Bara man inte hindrar sig själv och har förstånd att resa på barnens villkor så går allt. Eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Med överseende att du anger ditt namn eller din webbadress när du kommenterar. Tack! ♥