fredag 18 september 2015

En annan cheesecake

Denna cheesecake hade jag bakat till ett trettioårs överraskningskalas vi hade för en vecka sen. Och uppskattad blev den, så delar gärna med mig av receptet här!

Till en kaka på ca. 20cm i diameter behöver du:

12 digestivkex
En klick smör
4dl grädde
1pkt mascarpone
5gelatinblad
2tsk vaniljsocker
1msk socker
200gr hallon
vatten
vitchoklad

Hacka sönder kexen, och blanda med smör till en degig massa.
Tryck ut i smörad forma. Ställ svalt.

Blöt upp 3 gelatinblad i vatten.
Vispa grädden (inte för tjockt), rör ner mascarpone med elvisp och tillsätt vanilj- och vanligt socker.
Sätt gelatinbladen i lite vatten och smält dem i mikron.
Häll gelét i gräddblandningen och rör snabbt om.
Spill ut i forman.

När kakan stelnat ställer du 2 gelatinblad i blöt.
Koka upp hallonen i halv dl vatten, söta enligt smak.
Ta av plattan och rör ner gelatinbladen.

Låt svalna och häll sen över kakan. Låt gärna stå svalt nån timme innan du river vitchoklad över och serverar! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Med överseende att du anger ditt namn eller din webbadress när du kommenterar. Tack! ♥