tisdag 1 september 2015

Mini pannacotta's

Efter flera förfrågningar sätter jag nu upp Pannacotta receptet!
Hoppas det skall smaka! :)

Detta är egentligen ett helt vanligt pannacotta recept, men med mindre gelatin i som gör att de blir en aning gräddigare! Till ca. 20st mini koppar behöver du:

5dl grädde
3gelatinblad
1msk socker
1tsk vaniljsocker

Lägg gelatinbladen och blötas i vatten. Koka upp grädden och tillsätt vanilj- och vanliga sockret. Rör om och låt puttra i 1-2 minuter. Ta av kastrullen, krama ur gelatinbladen och rör ner dem tills de löst sig.

Fördela sen grädden i mini kopparna och ställ dem sedan svalt i minst två timmar.
Sen är det bara att garnera och servera! Själv garnerar jag oftast me hallon och riven vitchoklad.



Går naturligtvis att lämna bort sockret om man vill ha en sockerfri variant! Garnera då te.x. med massa bär och agavesirap istället! :)

2 kommentarer:

  1. Har du testat smälta ner vitchoklad i gräddblandningen? Tänkte om det går att köra samma recept men tillsätta chokladen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo det går också bra! Hacka chokladen (ca. 100gr) i mindre bitar och rör ner på samma gång du rör ner gelatinbladen, då du tagit kastrullen av plattan! :) Själv skulle ja ev. lämna bort vanliga sockret då, för att de inte ska bli för söta..

      Radera

Med överseende att du anger ditt namn eller din webbadress när du kommenterar. Tack! ♥