lördag 5 september 2015

Utomhussysslor

Igår var vi och hämtade hem en damm! Vår lilla fontän på framsidan har fått allt för lite kärlek och omvårdnad i sommar. Istället för en vacker springbrunn har det varit barnens lekgrop, typ. Och för ett par veckor sen när vi försökte fylla den så hade det kommit hål i markduken undertill. Så vi beslöt oss för att köpa en damm istället. Vilket är mycket lättare att hålla ren.

Så såhär ser det just nu ut på framsidan. Kärleken fixar och donar. Sen när allt är på plats blir det min uppgift att skaffa hem vackra höstblommor. Hoppas frosten håller sig på avstånd bara! Några tips på vackra blommor man kunde plantera i muren?



Såhär såg det ut förra hösten då allt var i ordning..



2 kommentarer:

  1. Snyggt! �� Men hur vågar ni ha springbrunn / damm med småbarn? Tänker på alla hemska olyckor som har hänt i sommar. Det behövs ju inte många cm vatten innan olyckan kan vara framme...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tja, lite svårt att hålla bort allt som barnen kan skada sig på i ett hem, finns ju en massa saker som egentligen är livsfarligt. Men såklart gäller det ju att hålla ett extra öga på dem och förklara för dem att de inte får gå dit. Har ju inte haft vatten i den under hela sommaren nu då det varit hål i markduken heller, men i övrigt brukar vi försöka fylla den strax över fontänpumpen och ha stenar i vattnet så att vattennivån är så minimal som möjligt, som du ser på nedersta bilden, att vattnet går in mellan stenarna. Nu när vi satt en balja istället så kanske man kunde tänka på att tex sätta ett armeringsnät eller nått liknande att ligga över baljan så att de inte slipper o ramla dit. Får se vad vi hittar på. Nått typ av skydd skall vi nog iaf sätta. :)

      Radera

Med överseende att du anger ditt namn eller din webbadress när du kommenterar. Tack! ♥