torsdag 22 oktober 2015

Surt som citron

Sånt som händer i vårt samhälle.

Varför vi satte vårt hus till salu? Jo vi hade hittat ett hus. Ett hus vi bjöd på och sa att om de godkänner budet sätter vi genast vår till försäljning. Budet accepterades, vi lag till försäljning och vad hände ett par veckor sen? Jo huset såldes till nån annan. Bakom vår rygg. Och med ord från mäklaren när vi bjöd att: godkänner de ert bud så får vi inte ha flera visningar av huset.

Tja, en massa lösa ord och konstigheter från mäklaren. Men med ett konstaterande av att endel bryr sig främst av pengar och noll om sina kunder.

Sen ett konstaterande av människor i vår omgivning, som sprider falska rykten om vår lägenhet. (Och om andras hus för den delen också som de inte ens staplat in i.) Gör ju det mycke mer enkelt att sälja. Eller hur? Men endel platser kommer väl aldrig förändras, konstigt dock att man inte slutar förvånas.

Nej usch, man blir sur och ledsen. Att det finns människor som orkar.

11 kommentarer:

 1. Men usch så dålig stil! Den mäklaren förtjänar inte sitt jobb.

  SvaraRadera
 2. Vilken skitstil! Får man faktiskt göra så som mäklare? Jag menar, ett godkänt bud är väl ett godkänt bud? Och vad TRÅKIGT om folk har så tråkigt liv så de måste sprida rykten om EN LÄGENHET!? Folk sprider ju rykten om andra människor, men alltså - en lägenhet... Håhhåjajjaaa....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, altså, vi hade ju int gjort nått skriftligt förhands avtal så då kan man tydligen göra sådär. Fastän de accepterat budet. :D Och att de inte meddelade att de hade nån annan spekulant som bjudit utan bara lämnade ett meddelande om att huset är sålt... Men, vi letar vidare. Vår lägenhet tar vi ev. bort till försäljning, vill ju inte betala provission till nån som är så oproffessionellt. :P

   Radera
  2. Vad jag har förstått och vad mäklare sagt att då man lagt ett bud muntligt så är det bindande det så fattar inte varför det inte skulle gälla om man då också accepterar budet om så bara muntligt. Skit stil i alla fall.

   Radera
 3. Byt mäklare direkt! Fy ysch vilken skitstil :(

  SvaraRadera
 4. Men usch vad tråkigt att det blev så! Vi har också haft vår lägenhet nu till salu några veckor och vad jag har förstått så är det samma mäklarbyrå?! Fick vår såld nu i måndags och då accepterades vårt bud på ett hus som samma mäklarbyrå sålt. Men jag hoppas och antar att det inte är samma hus eftersom vi bor i Jeppis och och så är även huset... Jag håller tummarna och hoppas att ni ska få lägenheten såld och hittar ett nytt hem! Verkligen synd att det blev så, är ju inte direkt några små saker det här med att sälja och köpa. Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så myckt! Ja vi håller tummarna! :) Nej det är nog inte samma hus säkert. Lycka till ni också med ert nya hem! Så roligt med husplaner och att ni hittat "the one" för er! :)

   Radera
 5. Aktia har alltid kört med skit stil!! Har man lagt ett bud muntligt så är det bindande, ring å klaga!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nå vi ringde ju nog o funderade över hur de gick såhär, svaret var typ -nå tyvärr, men ni kan ju bjuda över, ja tror int di har laga nå papper ännu. :'D Jo men visst, så ni ska få ännu mer i provission eller? Släppte de hela o letar vidare nu. :)

   Radera
 6. Vet känslan, har själv nyligen gått igenom samma process... Men budet gav ni väl iaf skriftligt? När ni ger bud nästa gång, kan det löna sig att läsa allt det finstilta och kolla hur länge ert bud är i kraft. Jag kan också förstå att husägarna vill sälja i dessa tider om nån bjuder och kan göra affär direkt. Men isf skulle det ju ha varit jyst att genast kontakta er, så att ni kunde ge ett motbud. Lycka till, det ordnar nog sig... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, absolut kommer det ordna sig. Nej det var just det som det inte var, alltså skriftligt, men tycker ändå det var tråkigt gjort av mäklaren att inte meddela oss hur det låg till, i och med att vi var första spekulanter och lag vår lägenhet till salu på basis av att de godkänt budet. MEN. Imorgon skall vi o se på ett annat hus, hoppas det skulle va nått! :P

   Radera

Med överseende att du anger ditt namn eller din webbadress när du kommenterar. Tack! ♥