tisdag 8 december 2015

Natten och litet jul diy.

Natten gick bra. Gårkvällen var jag riktigt nervös för att vi kommer få åka in för att ge spira. Men efter ett X antal hemmakurer somnade hon. Och sov nästan hela natten igenom! Endel barn sover ju väldigt dåligt när de är sjuka, men denna dam tycks vara fröken tvärtemot. Igår sov hon 4-5 timmar ute i vagnen i sträck, sen tog hon natt vid 21tiden och sov hela natten med bara en matpaus och sen fortsatte hon till ca 11 tiden idag. Nu är klockan 14, och gissa vad hon gör? Jo sover, igen! Men skönt. Så får mina mammanerver lugna sig lite. ;) Sålänge hon inte börjar sova för mycket vill säga. Haha.

Idag skall jag bjuda på ett enkelt pyssel till er! Suger på virknålar och stickstickor men detta var så lätt så att till och med jag klarade av det. ;)Virkade stjärnor. Bara att virka en rund cirkel. Virka sen ut en stjärnudde i taget, fäst o fortsätt sen med resten.  Nåla fast den i paff o spänn ut uddarna och spraya sen! (använde mig av hårspray & sockervatten. Men nått lack kanske fungerar lika bra.) Går att variera stjärnorna i det oändliga, bara fantasin som sätter stopp.)

Trä stjärna. Vill ni göra en Stjärna i pinnar går ni bara ut och sågar till fem lika långa pinnar. Placerar ut dem till en stjärna och limmar fast uddarna med limpistol. Sen avslutar du med att knyta band kring uddarna.

Kottar. Kotten har mellandamen gjort på familjecafé men har såklart hunnit tappa mål pga kottkrig (jo, saker flyger no runt här hemma hos oss också.) Detta var egentligen inte tänkt som ett tips. Men saknar ni ett enkel pyssel med barnen, plocka in lite kottar o sätt dem på tork. Fäst ett snöre i toppen och låt sen barnen gå loss med pensel på dem. Färggranna färger eller vitt, och kanske glitter att hälla över innan de hunnit torka!

3 kommentarer:

 1. Trevliga tips! Jobbar med barn o int e de alltid så lätt att komma på nå pyssel fast det finns massvis.. så detta inlägg var uppskattat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smilen på slutet försvann tydligen :)

   Radera
  2. Tack, roligt att det uppskattades! :)

   Radera

Med överseende att du anger ditt namn eller din webbadress när du kommenterar. Tack! ♥