Frågor & Feedback

Något specifikt du undrar över? Ställ din fråga här för att snabbt få svar.

5 kommentarer:

 1. Hej! Undrar vad du använder för att få benen hårfria? Vax? Raka? Epilator? Kan du visa vad du använder och vad du eventuellt smörjer in med efteråt? Tacksam för svar! //en som vill slippa håret på benen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tack för den annorlunda frågan :D Rakar alla gånger och smörjer in med kokosolja!

   Radera
 2. Hej! Om jag minns rätt har ni rest med era barn med flyg. Gick det bra? Fick de nå problem med öronen? Har du några andra tips på hur man överlever en flygtur med små barn..?☺ hälsn. Oroliga mamman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Tack för din fråga. :) Jo vi har rest med våra barn och det gick super bra faktiskt. Inga problem med öronen, men hade tuggummi & hörselskydd med till dem som användes vid landning o lyft, så kanske ett tips? Att få dem att koncentrera sig på nått annat vid lyft/landning kan också hjälpa till att hämma spänningen, eller att de inte märker av trycket lika bra.

   Jag hade faktiskt oroat mig för flygfältet och flygandet jätte mycket innan, men helt i onödan. Det gäller väl att man inte varvar upp sig själv, utan försöker hålla sig lugn och sansad så gör barnen det också. Försök undvika stress så långt det bara går, är du lugn så kommer barnen också att känna sig lugnare. Att man försöker få allt man berättar att låta intressant o spännande och att man tydligt lyssnar på vad de vill, vill de upp o röra på benen så gå upp med dem, istället för att klamra fast dem. Gäller noga att välja sina strider där uppe i luften ;)

   Då vi har flugit har vi också laddat upp med små överraskningssaker som vi plockat fram under resans gång då de börjat bli uttråkade. Då vi flög till Fuerteventura senast hade vi te.x. med oss lite duplo, träpussel, några småbilar, tusch och pysselbok, i en egen liten fjällrävenväska. Sen lite gott att äta också som vi visste att barnen gillade. Men ett smart drag kan va att lämna bort extra socker som trip & godis! Det blir de bara vilda av och sen trötta & gnälliga.

   Nu vet jag ju inte om ni beställt mat under flyget eller vem du reser med. Men då vi flög senast delade vi upp så att mannen och barnen åt först & jag hjälpte till, och bad personalen att komma med min mat lite senare o de va faktiskt toppen! Första gången vi flög åt vi alla på samma gång vilket resulterade i stressade föräldrar, spilld saft & ner klottrade barn. INTE roligt i ett trångt skuppigt plan!

   Sen en annan stor hjälp under flygturer kan vara telefoner/ipads full laddade med spännande spel! Det tyckte Leo iaf om.

   Hamnar ni vänta på flygfältet länge, dela upp er och ta en promenad med barnen, försök hitta nått de gillar där att se på/göra, istället för att försöka tvinga dem att sitta still. Barn är barn, och de behöver få röra på sig! Vi hade en väska med band i till Leo, så han fick gå omkring, och jag eller mannen följde efter å höll i bandet. ;)

   På flygfälten kan det också va bra att hålla utkik efter skilda incheckningsstationer för barnfamiljer! Då slipper ni köa i evigheter. Finns inte på alla flygfält men flera vi åkt ifrån har haft. Verkligen toppen!

   Har ni barn som sitter i vagn, be om att få ta vagnen med ända tills ni kliver på planet! Även fast de vill att man lämnar den vid incheckningen. Det har vi fått flera gånger och det har verkligen hjälpt! Vagnen har vi sen lämnat utanför planet eller vid biljettkontrollen och så har personalen sen fört den till bagageutrymmet.

   Ett annat tips kan vara att förhandsboka platser med extra benutrymme, extra utrymme i ett fullsmockat plan är aldrig fel! Har ni bebis så har vissa plan också plats för att fälla ut en liten säng, så behöver de inte sitta i famnen hela resan. Men de platserna skall också bokas i förväg.

   Det var nu några tips&råd. Viktigaste är väl iaf att komma ihåg att resa på barnens villkor, (men såklart ändå ha sina gränser) så ska du se det går toppen! :) Trevlig resa!

   Radera
 3. Det var många bra tips... Tack!☺

  SvaraRadera

Med överseende att du anger ditt namn eller din webbadress när du kommenterar. Tack! ♥